Test

Wednesday, April 8, 2015

Mummyhood challenges (part 1)

One of the hardest part in mummyhood is to satisfy your children's needs at the same time...

Rania : papapapa... (showed me something)
Me : wow.. Ya... Good girl...
Rania : papapapa...  (grabbed my hand to take me somewhere)
Rumaisa : waaaaaaaaa... (cried loudly)
Rania : papapapamimimi
Me : wait.. Let's calm dikdik first
Rania : (unsatisfied... Cried)
Me :..........  

menangis tak berlagu.... Dukung dua2

Thursday, February 28, 2013

you are not you when you are hungry

Assalamualaikum :)

Sekarang ni semenjak jadi penunggu kat rumah, asyik-asyik rasa sedih sorang-sorang bila husband pergi kerja. Rindu sangat kat semua orang especially kat Mama. Entah la kenapa kan, tapi memang over emosi sekarang ni macam sesuatu pulak... Mungkin kesunyian kot hahaha... Rindu sampai teresak-esak pastu ok balik. Kang kalau jiran dengar aku dok sorang-sorang pastu menangis nanti dorang cakap aku ni tak betul pulak hehe. Mungkin kalau ada orang baru nanti, rumah aku ni akan lively sikit kot kan? :D

Anyway, I'm happy with my current life. Just kadang-kadang ter'emo' especially kalau lapar. Betul lah iklan Snickers tu cakap 'You are not you when you are hungry'. Macam budak kicik lak rasa. Dulu tak pernah camni, tapi orang cakap pembawakan budak. Harap-harap betul lah, maka aku adalah normal. Apapun, masa macam ni adalah masa untuk dinikmati sebab aku nak jadi orang yang bersyukur, tak semua orang dapat rasa pengalaman ni... :)


 Till next time, malam ni nak balik kampung, rindu coq udang mama yeah...

Mama dan Mak yang paling saya sayangi...

Wednesday, January 23, 2013

Posting

Cemasnya...............



I hope I won't be one of them :(

Monday, January 21, 2013

7 PM

Pukul 7 petang adalah saat yang ditunggu-tunggu setiap hari.
Suamiku akan pulang hehehe... Miss you so much abang!! 


Thursday, January 17, 2013

Sembelit ???

Assalamualaikum.
Semalam terlupa nak upload pics asam pedas kaw  sebab lapar sangat, sedar-sedar dah yillek hehe... Untuk first timer, ok la kot (puji diri sendiri hahaha).

Anyway, siapa yang ada masalah nak membuang? Aku lah salah seorang tu. Membuang air kecik memang senang tapi air besar @ kata lainnya berak tu memang susah. Jadi semenjak kahwin ni aku amalkan minum air kosong waktu pagi baru bangun tidur tu dan hasilnya memamng waaaalllllaaaah!!


Aku rasa badan aku sihat sekarang ni. Kalau dulu kemain payah tau. Jadi, sesiapa yang ada masalah sembelit or susah membuang boleh la amalkan. InsyaAllah berhasil. Kalau tak percaya, cer tengok kat websites nih:

1. Manfaat Minum Air Putih Hangat di Pagi Hari

2. Kelebihan Minum Air Kosong Selepas Bangun Tidur Setiap Hari

3. Good News : Let’s have a glass of plain water in the morning
And drinking plain water in the morning is to begin digestion/metabolism which in turn burn calories, which, decreases glucose levels even not have use to cure diabetic."

Lagi satu, dalam masa yang sama aku amalkan makan Virgin Coconut Oil (VCO) jugak. Alhamdulillah agak lancar lah sistem perkumuhan aku sekarang ni. Jadi rutin,  bangun tido > minum air kosong > makan VCO > solat > breakfast > berak!! Hehehe... kadang-kadang tu before breakfast  pun ado.



Selamat beramal !!!


Wednesday, January 16, 2013

Penempatan Guru Interim Lepasan PISMP, B.Ed. Tesl dan IPTA ke SJKC dan SJKT.

Assalamualaikum.
Yay dah tukar layout. Simple kan? Motif tukar layout adalah sebab tak ada sebab hehe... Saja rasa macam dah lama tak update. Sekarang ni sangat rajin masak. Setiap hari try resepi baru. Very 'mak-mak' kata suamiku. Ok lah tu kan, at least I ni perempuan normal yang gemar ke dapur hehe... Hari ni nak masak asam pedas. Google resepi dulu, tu yang pasti. Japgi dah siap kalau rajin I'll post pics ok!

Sambil-sambil tu online dan tengok tv. Berdebar tadi orang post pasal posting. Sebenarnya tak ready lagi nk kerja. Nak cuti-cuti dulu huhu. Tapi yang dapat ni just untuk SJKT dan SJKC ja, dihantar untuk interim dulu, belum real posting lagi. Harap-harap dapat sekitar utara gak, amin..... Kalau tak jadi lakibini PJJ lah kami ye tak?  Hurmm...

p/s: Nak check posting, klik Penempatan Guru Interim Lepasan PISMP, B.Ed. Tesl dan IPTA ke SJKC dan SJKT.

Friday, December 28, 2012

Farah's wedding

My husband had just found out my blog and he thought I was hiding something from him since I never told him about this. I found it funny because I even forgot that I have a blog haha. We arrived home last Monday  from our 1 month vacation cum graduation cum honeymoon (if this counts too, well, hehe...) Hubby had just started working yesterday so sadly I am all alone at home now. Erm maybe I can upload some photos taken during our vacation. Let's start with my friend's wedding first, Farah. It was held at Wisma PKPS Shah Alam so we went there straight from Kedah on the same day. Big hall, stunning couple, delicious food and a very welcoming environment.


He just loves to snap from far. This time it was from behind the leaves. Like a pro hehe
hihihi
Thanks Eleanor for the wedding gift... confused, who's kenduri ni? hehe
Besties
Here we go, scrumptious and appetizing. Urmm yummyy!
The only pic of us with the pengantins, Adha & Farah, May your marriage last till jannah. Ameennn..

My man with Radhi OAG. Happy la tu...

Parts of the Darlings. Hugssss......
I love wedding, a non-official reunion for friends to gather for free hehehe. Plus, seeing the faces of the bride and the groom really reminded me of my own wedding. That unforgettable day when I our hearts became one. Thank you Farah and Adha for inviting us :)

The love of my life



Thursday, November 22, 2012

Married.

Alhamdulillah everything went well. Ye I am officially married. Dah 8 hari. Dah ikut suami pindah rumah sewa. Dah jadi suri rumah masak lepastu tunggu suami balik petang-petang. Seriously rasa macam still tak percaya. I thought I am still a mummy's girl??? Huhu how time flies...very fast heh.



Thanks to all who had helped us in preparing for our wedding. Up till now, still can remember the miserable days we had back then... really really really stressful haha. However, sekejap sangat semua tu. tak sangka. tak percaya. Everytime I think about what had happened, akan berair mata ni. Rasa terharu sangat-sangat... Yang paling berjasa mestilah Mama & abah yang sangat sabar layan & habiskan duit untuk macam-macam. Erm..makin lama menaip makin banyak air mata turun ehehehe... thanks so much to those yang datang especially my friends from SKGC, MRSM dan IPSAH. Thanks so much!!! Pasni update byk lah sbb byk masa terluang heee :))